Wednesday, April 1, 2009

Puding Jagung

Bahan-bahan yang diperlukan:-

1 cawan tepong Castard
1 cawan gula
1 cawan susu cair
3 cawan air
1 tin jagung [or ikut suke..nak letak sikit pon boleh..nk letak byk lagi best...i like!]

Cara nak membuatnya:-

normally, aku masukkan semua bahan tu accept jagung dalam periuk & letak atas dapor, idopkan api, start kaco smpai lah dia pekat..baru masukkan jagung & teruskan kaco....diingatkan kene sentiasa kaco..supaya adunan tu xmelekat kat periuk & jadik hangit...hehehee..so, kaco smpai dia pekat likat & berkilat2...or lebih mudah kate..dia mendidih lah....

lepas tu...padamkan api & sediakan bekas utk di masukkan...& sejukkan dulu pd suhu bilik before masukkan dlm freezer utk disejokkan..makan puding ni tym dia sejok sgt best..or lago layan if dia masih panas & cair..hehehee

ok selamat mencube...mudah jek resepi nih...

No comments: